Nyitólap Magazin Bor és Nő - Nőnapi hétvége Laposa Zsófia borásszal

Bor és Nő - Nőnapi hétvége Laposa Zsófia borásszal

2014. március 7- 9

Nőnapi hétvége melyen egy különleges borkóstolón vehetnek részt Laposa Zsófia vezetésével.
Hölgyvendégeinket mindkét nap meglepetésekkel várjuk!

" Gyermekkorom meghatározó élményei: a családi pincelátogatások,
a borkóstolások hangulata és a sport, sokáig atletizáltam. Érdeklődésem már egész korán a borászat felé fordult, ezért tanulmányaimat
a gimnáziumban biológia tagozatos osztályban kezdtem. 2004-ben egy évet cserediákként Hollandiában töltöttem. Az érdeklődésem a borászat iránt elmélyült, az érettségi előtt már teljesen biztos voltam benne, hogy borokat szeretnék készíteni, ezért tanulmányaimat a Kertészeti Egyetem Élelmiszertudományi Karán folytattam.

Egyetemi éveim során több külföldi szakmai gyakorlaton is részt vehettem így lehetőségem adódott eltölteni egy-egy szüretet Kaliforniában, Napa Vallyben, a Cakebread Callers-nél, a St. Andrea Szőlőbirtokon, Egerben, Burgundiában, a Domaine Chanson-nál és Bordeauxban.
Fél évet Spanyolországban, Valenciában töltöttem, ahol borászati mesterképzést hallgattam. Utazásaim során rengeteg tapasztalatot szereztem, több nyelven is megtanultam és egyre biztosabb lettem abban, hogy egy csodálatos szakmát választottam. 2011 júniusában
a diploma megszerzése után tanulmányaimat folytatni szerettem volna, így jelentkeztem a bordeauxi borászati egyetemre és 2011 szeptemberétől megkezdtem tanulmányaimat Franciaországban, szőlész
-borász mesterképzésen.

A családi vállalkozás életében aktívan részt veszek, alkalmanként kóstolókon és fesztiválokon. Mivel tanulmányaim Franciaországhoz kötnek, a távolság miatt inkább a kereskedelemi területen próbálok jelenleg helyt állni. Valójában arra vágyom, hogy elkészítsem első boromat, bár tudom, a kezdet nehéz lesz és sok kísérletezgetés vár rám. Valami különlegeset szeretnék alkotni a Badacsonyi borvidékről, ami sokakat megérint, sokak számára érthető és szerethető és azt gondolom, hogy ez nem lesz egyszerű, fiatalos lendülettel, rengeteg energiával és lelkesedéssel állok hozzá. A magyar borászati szakmának nagy utat kell még megtennie, hogy a nemzetközi piacon elismert legyen, de bízom benne, hogy erre megfelelő tudással, kitartással és alázattal képesek leszünk. Adottságaink, szőlőfajtáink, történelmünk
és kultúránk megvan hozzá és nem vagyok elfogulatlan, de olyan hegyek, mint a Tapolcai-medencében állók, sehol máshol nem találhatók
a világon.

Továbbra is érdeklődöm a sport iránt, szeretem az állatokat, főleg macskákat és rajongok a természetért és a vidékért. Kedvenc illatom
a szüret alatti pinceillat, kedvenc borom a Rizling és a Furmint, bár azt gondolom, hogy ezt a fajtát még jobban meg kell ismernem.
Szeretem a leveseket, a halételeket és a túrógombócot.

A tanulmányaim befejeztével szeretnék haza menni és különleges fehér borokat készíteni Badacsonyban. "

Laposa Zsófia

forrás: www.bazaltbor.hu

Oszd meg másokkal is Bonvino élményt:
Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Winess hétköznapok
Hétköznapi pihenés a bor és wellness jegyében.
Kisfaludy-ház étterem
"A Balaton gyöngyszeme"
Akciók és csomagajánlatok
49 900 HUF / fő / 3 éj -től
104 900 HUF / fő / 3 éj -től
28 900 HUF / fő / 2 éj -től
32 900 HUF / fő / 2 éj -től
Közösségi oldalak