Home Badacsony Programmes

Programmes

Programs, experiences out of the hotelWhat would you like to do during the recreation?

Our hotel can offer interesting programs out of the hotel to our Guests, we can provide different kind of information and programs beside active experience. What are interesting? Where do the people go who want to rest in the area of Badacsony? We asked it!

Kata ötlete: "Ki korán kel aranyat lel"Kata (35): „A pihenés ritka vendég nálunk, a fiaim egész nap lefoglalnak, és mint otthonról dolgozó újságíró, egész napos készenlétben vagyok a gyermeknevelés mellett. Ha szállodába megyek, azt szeretem a legjobban, ha ébredés után van időm egy kis testmozgásra, amíg a férjem a gyerekekre figyel. Így jól indul a nap, feltöltődöm energiával, amire otthon nem sokszor van idő a reggeli rohanásban”.

Az ébredés alapvetően meghatározza az egész napunkat – keljen nálunk „jobb lábbal”. reggeli úszás és szaunázás során felpezsdítjük vérünket. Jó idő esetén a harmatos, illatos fű, és a Balatoni selymes víze és levegője is fokozza az élvezeteket. Ezt követheti egy igazi, kiadós Bonvino-reggeli! Ki korán kel...

Tomi ötlete: Nordic Walking túrákTomi (42): „A családommal minden évben többször pihenünk Ausztriában, a feleségem szüleinél, ott szerettünk meg egy fantasztikus szabadtéri sportot, mely egyben sport és kiváló szabadidő eltöltés: a nordic walking-ot! Most már Magyarországon is egyre több gyönyörű tájat és útvonalat ismerünk meg, és ez alapján választunk szálláshelyet is.”

A Nordic Walking vagy ski walking (magyarul északi gyaloglás, síjárás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat. A sportág Finnországból indulva Észak-Európában már a 30-es években elterjedt a sífutók körében, mint a leghatékonyabb nyári erőnléti edzést biztosító mozgásforma. Badacsony a Balaton-felvidék csodálatos tájaival ehhez a Magyarországon még újdonságnak számító sporthoz tökéletes környezetet biztosít. Badacsonyban és környékén most épülnek ki a profi pályák. A túrák végén a badacsonyi dombok legfinomabb borai feledtetik izomlázunkat.

Bea ötlete: KerékpártúrákBea (28): „A barátaim többségéhez hasonlóan Budapesten élek, egy belvárosi lakásban, így igyekszünk minél többször kiszabadulni és friss levegőn tölteni a szabad időnket. Szeretjük a wellness hétvégéket és a Balatont, különösen ahol kiépített kerékpárutak és sok látni- és fotóznivaló van a környéken. A tekerés közben megállni egy pohár frissítőre, vagy piknikre… felejthetetlen.”

Béreljen bringát és fedezze fel e gyönyörű vidéket. Szeretne csoportosan tekerni? Túravezetőink megmutatják a Balaton legszebb arcát – a magyar Provance szépségét. Túráinkat mindig változatos, hangulatos programokkal kötjük össze. Szívesen ajánlunk Önnek útvonalat!

Ádám ötlete: Szauna szeánszokÁdám (39): „Mit csinálok legszívesebben egy szállodában? A top 5-ben mindenképpen ott vannak a szauna programok. Gyakran 16 órás munkanapokat töltök el programozóként, és ha elutazunk pihenni, a fő cél, hogy legyen szauna. Pár éve kedveltem meg a szauna programokat, ahol különböző felöntésekkel fokozzák a jótékony hatást. Mintha leolvadna rólam a stressz.”

Mi az ami több és egészségesebb a szaunánál? A különleges szauna felöntések! Dobja fel a napját, és dobja le magáról a nyomasztó stresszt! Kedvenceink: jeges felöntés, sörös felöntés.

Péter ötlete: "Lélekmelegítés"Péter (41): „Ez egy összetett kérdés – az ember általánosságban szerintem attól érzi jól magát, ha ötletes programokkal veszik körül a hotelben, valami olyasmivel, ami feldobja a hangulatát, élményt okoz, kipróbálhatja egy másik oldalát… pl. egy amatőr tájfestő délután a Balaton parton! Otthon nem próbálnám ki a festészetet, de lehet, hogy egy új környezetben kedvet kapnék hozzá!”

A test kipihenése mellett mai rohanó világunkban nagyon fontos hogy a stressz „belső”, lelki tüneteit is leküzdjük. Ezért minden nap valami újdonsággal lepjük meg Vendégeinket: hetente többször édes meglepetés, pincészetek bemutatkozása, borbeszélgetések zenei aláfestéssel. Amatőr tájfestő percek a Balaton-parton… Mielőtt ecsetet ragad látogassa meg a Balaton festőjének Egry Józsefnek időszakos tárlatát. Ha Önnek is szüksége van egy kis lélekmelegítésre tartson velünk!

Dóra ötlete: Délutáni borbemutatóDóra (55): „Az nem is kérdés, ha egy badacsonyi szállodát választok, elvárom, hogy minden nap megismerhessek egy helyi vagy környékbeli jó bort - meghallgassam és megízleljem a történetét.
Bor-barátként biztosan többször is visszatérnék egy ilyen programért.”

Minden délután szeretettel várjuk Borbárunkban, ahol bemutatkozik a nap bora.

Bortörténet, gondolatok, beszélgetés...

László ötlete: Kis és nagy bortúra kezdőknek és haladóknakLászló (32): „A legutóbbi vállalati tréningen egy szuper borkóstolón vettünk részt, megismertük a pincészetet, megkóstoltuk a legfinomabb „szőlőleveket”, és hozzá illő vacsorát is kaptunk. Ha legközelebb wellness-elni vagy nyaralni megyek a családdal mindenképpen elviszem őket egy pincetúrára!”

Szállodánk a környező legjobb borászatokkal dolgozik együtt azért, hogy Vendégeink megismerhessék a Badacsonyi Borvidék legfinomabb borait. A bortúrák variációi végtelenek: egy-két pincétől egész napos borászati túrákig, kóstolóval vagy vacsorával, lovas kocsin vagy kerékpárral, egy-egy borfajta megismerésére vagy a „teljes” szortiment megízlelésére törekvő – nálunk mindenki megtalálja ízlésének megfelelő bor-programot.

Ágnes ötlete: JátékestekÁgnes (43): „ A férjemmel kevés időnk jut aktivitásra, és szeretjük, ha megvan az egészséges egyensúly a pihenés és az aktivitás között. Úgyhogy estére mindenképpen valami „lazulós” programnak örülnénk, olyannak mint pl. egy jó összebújós mozi pattogatott kukoricával, vagy egy közös társasjáték.”

Társasjáték, activity, csocsó, kártyaparti – Vendégeink a Bonvino háziversenyein mérhetik össze tudásukat, a küzdelem pedig a szálloda meglepetés ajándékaiért folyik.

Programs, experiences out of the hotelWhat would you like to do during the recreation?

Our hotel can offer interesting programs out of the hotel to our Guests, we can provide different kind of information and programs beside active experience. What are interesting? Where do the people go who want to rest in the area of Badacsony? We asked it!

Half day programmes directly to from tourists at Lake BalatonLilla(33) and Gábor (38): „We are passionate hikers - we love the area of Lake Balaton and our other another passionates are the regional dishes, homemade ingredients. We discovered two years ago the farmers market, and along the field trip, you can taste the best homemade jams, honey, cheese and handmade products and you can also buy them, on Sundays! Just the area is worth it, because of the beauty. Let's organize a trip there!”

Lilla and Gábor's idea: Káptalantóti farmers market
The market where the time has stopped at Sundays, at Káptalantóti. The market is the perfect place for intruducing themselves for the craftsmen, and for them who make goods in manufactural way, just for this it is worth it! The goods of the market the hotel also uses, and we arrange common cooking events from these things!

Susanna(29): „We live quite far from Lake Balaton, but every year we make time to visit the goat farm of Kővár! We buy here the mangalica sousages and the special cheese- our favourite is the garlic one! Your guests will enjoy the visit, and Éva is a very nice visitor, and the many goats and other animals-they are very nice.”

Susanna's idea: goat farm at Kővár
Between Káptalantóti and Kékkút there is the goat farm of Kővár. A teacher couple lives there, far away from the lights and noices pollution, with many goats, mangalicas and donkeys. This family made cheese from the milk of goat since 10 years, and now they make it with basil, garlic, or fokfort and it is famous in France, they visit this place often. They have 150 goats, 100 mangalica and 50 bulls. They also sell these animals, and the customer can cut it down at the place. Éva makes cottage cheese and cream cheese, and soon she will try to make goat butter.

Marci (44): "If I'm going to relax with my family somewhere, I always look for the area's greatest sights, and of course the most beautiful ones. A do not miss programme around Badacsony is : Szigliget! The magnificent castle view is worth it for the hiking! "

Marci's idea: Szigliget- the castle of Lake Balaton
The castle is not only an attraction, but the maintainers try to give a colorful possibility of programmes. Castle games, castle festival, castle visit with torches, traditional days, castle running...look for the actual programmes on our website, under the „events”item!

Half day or whole day programmes straight from tourist at Lake BalatonTimi (25): "As I love the equestrian sport, and I have a horse when I travel somewhere, I always look for the opportunities in the area for a rider. So I found the Salföld Mayor - there is a horse show with cake, whip parade, horse events, but also horse-drawn carriage rides will be launched, and there are exhibits of native animals like Racka sheep or buffaloes. It is worth a day! "

Timi's idea: Mayor of Salföld
Diverse programs during the whole year: native animals premiers cikta sheep - cigája sheep - Racka sheep - buffaloes - Mangalitsa - Donkey - Grey cattle - Komondor - Puli - Mudi - Pooch - other animals (geese, ducks). Exhibitions: - Photo exhibition: presentation of agricultural equipment, herb and spice garden, farm implements used long time ago, car show, horse riding, ponies for kids, horse on a lunge line training,in classroom and field. Horse-drawn wagon rides every day to the Pauline monastery, star tours in the Káli cove, horseman, horse show, a mere five drive.

Marton (36): "If we have to offer Badacsony a programme around, then it would be Tapolca! A romantic sailing, a walking around the mill pond, the park, the lake, the goldfishes, the nice restaurant by the lake... I asked my fiancee's hand here, not by accident.”

Marton's idea: Cave with lakes at Tapolca, the mill pond at Tapolca
The cave with lakes at Tapolca was discovered in 1903, during well-sinking, and 10 years later it was opened for the visitors, so this was Hungary's first equipped with electric lighting, and opened for tourism cave.The boat trip is an unforgettable experience. The mill pond and its area with its mediterranean houses, and with the mill building with parked area, Tapolca is one of Hungary's most charming places with lots of sights.

Manilow (65): "With my grandchildren at Lake Balaton certain starting point is the Balatonederics Africa Museum. This is the perfect family programme, and next to the famous African hunter's trophies there is a zoo, with African animals, you can ride a camel and pony ... we can spend a whole day here with the little ones.

Magdi's idea: Balatonederics-Afrika Museum
A tiny bit of Africa next to Lake Balaton: The museum was founded by Dr. Endre Nagy famous African hunter, and now there are also a zoo, african huts, horse riding , camel riding, rodeo bull riding, and also a bouncy castle playground supports the museum. The perfect programme for the family.

Iván(25): „ For years my hobby is the caving, near Badacsony my two favourites are the Balatonederics Csodabogyós cave and the Szentgáli kőlik. Both of these are perfect trip programme for begginner cavers and for hobby cavers.”

Iván's idea: Balatonederics, Csodabogyós- cave, Szengáli kőlik
Next to Balatonederics, on the eastern edge of the Keszthelyi mountain there is the protected Wonder Berry Cave which is Hungary's tenth, the Transdanubia's sixth longest cave. The cave's now known passages length is 5200 metres, the depth is -121 metres.On some section we can find some interesting and rare formations such as stalactites. There are huge crevices, which shows the cave's layers as a natural geology section. Szentgáli Kőlik: With the formation of the south Bakony's protected cave and with the memories of eras you can get known on overall trips, if you are more than 10. On the underground trip you can look into the ancestors' life. We ensure you the equipment for the caving. The cave can be approached with a 20 minutes walk from the centre of Szentgál.
Whole day program ideas straight from tourists at Lake Balaton

Rita (35): „We tried the golf with our friends last year at Lake Balaton. It was an amazing experience- the sport was very enjoyable, the fresh air, the view...I think everybody should try it once!”

Rita's idea: Golfclub Imperial Balaton-Becehegy
Sporty pastime in beautiful surroundings - golf lesson on the shore of Lake Balaton! On the approx. 55 hectares land, a 18 holed Par70 Championship golf course was built, planned by D.I. Hans Georg Erhardt.This court is an interesting challange for all players.In addition to the many scattered bunkers the plants are also make the game more difficult.

Ida (44): „ Who are relaxing at Lake Balaton, and looking for a whole day entertainment-do not miss Keszthely! The castle of Festetics family, the wonderful pier, the walking street with coffee shops, the marzipan and the babymuseum...There are programmes from morning till evening.”

Ida's idea: Sightseeing in Keszthely
The more than quater millenium old Festetics castle's building was started by Festetics Kristóf in 1745-ben.The building had 34 rooms then, and it was rebulit in the XVIII and the XIX. century three times, so now it has 101 rooms, so now it is one of Hungary's three biggest castles.In the park there are very old trees, below them in summer classic theatrical performances are held or they can take part in a candle light dinner or night castle visit with music. In the back of the castle garden there is the carriage house and the decorated barn, in which the Carriage Museum can be found. Museums: Baby museum, panopticum, snail parliament, Marzipan Museum, Museum of Television and Radio. Our colleagues are waiting for your ask to make a personal trip advise for you in Keszthely.

Patricia (9): "My cousin lives at at Lake Balaton, and it is very good for him because he can swim all summer in the Lake. Last time we travelled to Zalaszántód , and there we saw a mill, and an interesting church building. It was a very nice place. "

Patricia's idea: Kotty water-mill, Stupa - Zalaszántó
The neglected building was purchased by the Balaton Uplands National Park , in 2003 the building was renovated, in 2004 they established a demonstration place. The stupa in Zalaszántó was built from a south korean buddhist monk's decision, represents the peace, happiness, and illumination. In the 24 metres diameter and 30 metres high buliding the mortal remains of Buddha have been placed.

Olga(66): „ The splashing at Lake Balaton is complete with a lake bathing at Hévíz.The thermal mineral water benefits, a number of treatments, massages and ... also Hévíz's nice, charming streets, pastry shops, walking fields. "

Olga's idea:rebirth on Hévíz
The world's unique medical lake on Hévíz waits for its guest in a wonderful green area. Around the lake there are parks and the town's protected plants ensures the calm relax and the recovery. The lake waits for its guests all year, as the water' temperature is 22 C°in winter, in summer it can reach the 38 C°.Thanks to the 410 litres water, which comes from the source cave/ seconds the water of the lake changes completely in three and a half days, so it remains clean continously.

Viktor (54): "One of the most beautiful part of Lake Balaton is the Tihany Peninsula. Wonderful tourist destination in the center with the Benedictine Abbey, from which a magnificent view opens for the surroundings, but the abbey itself hides many attractions. In summer, concerts are organized. "

Viktor's idea: Tihany-the Benedictine Abbey
Since 950 years there is a Benedictine Abbey on the Tihany Peninsula. The undercroft-crypt King- is one of the most valuable medieval buildings in today's Hungary.The richly decorated Baroque church is the switness of that era which talks about a renascence after the decay.Concerts, exhibitions, and permanent exhibitions wait the guests.

Livi(33): „ If I spend my holiday in a hotel in Badacsony, I would spend a day at Balatonfüred. The walking street, the the harbour a pier, the pastry shops, stores...the real atmosphere of Lake Balaton.The area's best trip point is the Lóczy-cave. The whole day fun can be completed with a sailing.”

Livi's idea: Trip in Balatonfüred
The Lóczi Cave is about a 5 minutes walk from the city centre, one hour walk on foot. The cave can be an interesting addition to our program around the lake. From the train station a tourist sign leads to the highly protected cave( green lane) and to the Jókai-view point (green triangle). The cave has beautiful reconstitution forms, and thin limestone walls which shows the mountain's structure.

Panna( 11): „ With my brothers we want to try all of the slides on the holiday, because of this last year dad took us to Zalaegerszeg, there were waving pool, twister and also kamikaze slide...”

Panna's idea: AquaCity Zalaegerszeg
The Aqua City is a real adventure park where the whole family can find what it want ! While the the bigger ones are playing with the slide, or swimming in a swimming pool the little ones will enjoy the baby pool,and the middle ones can enjoy the chilren pools'slides, or they can use the playground.Beach volleyball,handball , football-which one do you want? We offer all of this three ! 7.5 hectares 5.6 million liters of water, more than 6000 m2 water surface. From Badacsony a little more than an hour!
Whole day or more program ideas straight from tourists at Lake Balaton

Paul (49): "My grandson was very young, but last year we took the Veszprém Zoo and he really enjoyed it - not to mention the amazing environment where the zoo is located. The family program continued in Veszprém old part and in the castle with a small walk. "

Paul's idea: Veszprém Castle and Zoo
The Zoo of Veszprém can be reached with a short walk,it takes place at the picturesque, and legendary Fejes-valley. In the valley there are traditional zoo animals, such as the egzotic big cats, the huge Kamchatka bears, but there are also curiosities, such as the playful Madagascar prosimians.So many, never seen animals such as the „pampanyúl” or the „kapibara” can be seen in the zoo, and in the framework of the international saving species programme a group of dzselada baboon has arrived to Hungary and can be seen just in Veszrpém. The wonderful Castle of Veszprém: got a baroque style, most of the sightsif Veszprém can be seen here.Great lookout points and important programme locations can be found here.

Sophie(66): „ Who is relaxing at the „big” Balaton, have to see the small one. In addition to that it is a fishing paradise what my husband loves, there are beautiful places such as buffalo reserve Kápolnapuszta, the Small-Balaton house, the Diás or Kányavári island.”

Sophie's idea: Small Balaton Trip
Kápolnapuszta - Buffalo reservation: the Small Balaton wildlife exhibition, showing the history of buffalos, and we made a walking path with playful elements, with resting places and view points,and you can view the panorama with telescopes.In the welcome building you can buy publications, souvenirs,and freshments can be enjoyed.Diás Island: Under the framework of Diás-tour, we show you the „Matula Hut” and the writer of „Berek”, Fekete István and Vönöczky Schenk Jakab scientist's memorial room. The starting point of the Diás tour: Small Balaton Research House

Mark (35): "My girlfriend loves the flowers, so I decided to surprise her with a picnic on a beautiful place wtih lots of flowers.The Arboretum of Zirc about an hour by car from Lake Balaton and the way is also beautifuland in the arboretum we can walk along between the most beautiful plants.

Mark's idea: Zirc-botanical garden
About six hundred trees and bush species, and rich variety of colors and shapes can enjoy the visitor. The Cuha-creek running throught the arboretum, at the entrance it feeds a small lake.In addition to the swimming mallards we can observe many types of birds' flying and the voices walking along the path. At the entrances you can buy publications, souvenirs and ornamental bushes.

BalatonThe trips of Lake Balaton Shipping Ltd.You can apply for the trip at our programme organizer colleague, and you can get more information.

Tour in Tihany with wine tastingPeasant wine tasting with lunch for our guest in Tihany.

A sightseeing train transports the participants from the port of Tihany to the Abbey of Tihany, where you can see the sights of Tihany, after that our guests can travel to a winery by the sightseeing train, where you can taste 5 types of wine and cold dishes. After the wine tasting we travel back to the port of Tihany.

Barbeque partyWonderful view, delicious flavours on the shipboard of Tünde nostalgia ship.

One and a half hour long sailing with barbeque dinner while you can admire one of the most romantic sights of Lake Balaton, the summer sunset.

Sunset tripLake Balaton's most beautiful sight is the summer sunset viewed from the water.

This can be experienced during a pleasant sailing.

During the sailing we offer you champaigne or soft drinks on demand.

Children boat1 and 1,5 hours long sailing with hilarious clown programme.

Wake board course, VonyarcvashegyThe wakeboard is the type of water ski, which is more and more popular nowadays, all over the world. The idea's based on that on the ski courts there were cabled elevator, which can transport the water skiers on the water with appropriate speed. It is worth it, unique experience!

Many people know it as the court of Keszthely, but it takes place at the east side of the beach of Vonyarcvashegy. The court: 5 towers fot the very begginers, but they didn't forget the professionals, there are several modern elements for them, such as: slider and kicker. Service: On the pier there is a dressing room and a 200 square metres large sunbathing pier to make the staying more comfortable.


Check availability
Arrival:
Departure:
Social networks