Nyitólap Magazin

Hírek, aktualitások, programok

Találatok: 1-16 | Összesen: 60 találat 4 oldalon. előző következő

2016. május 1-16.

A Balatoni Regionális TDM Szövetségnek és tagszervezeteinek egyik fő célja továbbra is megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem tavasszal is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.Az akcióban a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület tagjai is részt vesznek.

Ízelítő a Nyitott Balaton idején megrendezésre kerülő Badacsony és környéki programokról:

Rendezvények

BORBARANGOLÁS BADACSONYBAN - egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében...
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi
Badacsonyi borászok szombatonként mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.
Borvacsora helyszínek a Nyitott Balaton ideje alatt:
- Május 7. VÁLIBOR
+36-30/638-3321; kezmuvesbor@gmail.com; www.valibor.hu
- Május 14. Szegedy Róza-Ház Irodalmi-és Bormúzeum
+36-70/382-9210; info@szegedyrozahaz.hu; www.szegedyrozahaz.hu

SZÜRKEBARÁT TÚRA – MÁJUS 7-8. - A Bortriatlon első állomása!
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi
A Bortriatlon első állomása! Szürkebarát kóstoló minden résztvevő pincében, sok-sok különleges borral, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel. Vegyél részt a Bortriatlon felfedezőúton és gyűjts össze minél több boros címkét az értékes nyereményekért!


TANÚHEGYEK TELJESÍTMÉNTÚRA – Május 14-15.
Rajt: Badacsonytördemic, Faluház udvara
Május 14-15-én hazánk talán egyik leismertebb hegyének környékén rendezi meg 8. gyalogos és 7. kerékpáros teljesítménytúráját a Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület és a Badacsonytördemic Községért Alapítvány. Ha érdekelnek a rettenthetetlen hegyek titkai, indulj túrázni! Válogathatsz a 10, 20, 30 és 50 km-es teljesítménytúrák között, sőt azt is eldöntheted, gyalog vagy biciklivel kelsz útra. Hogy el ne tévedj, ellenőrzőpontok jelzik az utat végig.

SPORT ÉS MŰVÉSZETEK KIÁLLÍTÁS – Május 14.
Helyszín: Ábrahámhegy, Művelődési Ház Badacsonyi u. 13.
Immár hagyományosan minden évben képzőművészeti kiállítással és rangos komolyzenei megnyitó programmal tisztelgünk egy-egy neves évforduló előtt. Az idén pedig az olimpia jegyében sport témájú képzőművészeti anyagot tervezünk bemutatásra, az ünnepélyes megnyitón pedig a témához kapcsolható zenei programmal várjuk a művészetek iránt érdeklődőket.

PÜNKÖSDI ELJEGYZÉS a RÓZSAKŐNÉL – Május 15.
Hagyományok, népszokások kelnek ismételten új életre a Pünkösdi Eljegyzés rendezvénysorozatban! Jelentkezni a szerelmük történetének elmesélésével a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen lehet.
Helyszín: Badacsonytomaj, Bazalttemplom, Badacsony, Dísztér, Rózsakő - Szegedy Róza Ház

PÜNKÖSDI KESZEGSÜTÉS – MÁJUS 15.
Helyszín: Badacsony, Móló
Pünkösdi Keszegsütés Badacsonyban a pünkösdi ünnepkör idején egy nagyszerű gasztronómiai program mindazoknak, akik rajonganak a Balaton, a horgászat, a halak és a kulináris élmények iránt.
A badacsonytomaji Sporthorgász Egyesület jóvoltából keszegsütés várja az érdeklődőket, ahol a vendégek megkóstolhatják a Balaton egyik legfinomabb halfajtáját.

FALUNAP ÉS GYERMEKNAP – MÁJUS 15.
Helyszín: Ábrahámhegy, Községi strand
Változatos gyermek és felnőtt szórakoztató programok:, rendőrségi, és tűzoltó bemutató, ügyességi versenyek, nóta és operett, néptánc műsor, kispályás labdarúgó mérkőzések, Délidőben harmonika zenével, jó ebédre várjuk kedves vendégeinket!

VÁRFESZTIVÁL – MÁJUS 15-16.
Helyszín: Szigliget, vár
A pünkösdi hosszúhétvégére két napos programsorozattal készülnek Szigligeten. A Várfesztivál szombat délelőttől egészen hétfő estig várja a látogatókat, ahol kicsik és a nagyok is megtalálják a megfelelő programot. Az alsó várban kialakított színpadon fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok szórakoztatják a közönséget. Szakértők segítségével bárki kipróbálhatja a magyarokra jellemző fegyvereket. A gyermekeknek bábszínházi előadásokkal, solymászbemutatóval kedveskednek, és amennyiben teljesítik a Várkapitány próbatételeit, a Szigligeti Vár apródjává is válhatnak erre a hétvégére.

Ingyenes vezetett túrák
Figyelem!
- A gyalogtúrákon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges: Tourinform iroda Badacsony, Tel.: 06 87 531 013, badacsonytomaj@tourinform.hu

- Április 30. szombat, 10 órától: Túra a pálosok útján - Zarándoklat a salföldi pálos kolostorromhoz. Gyülekező: 10.00 órakor az ábrahámhegyi Vasútállomáson. A túra időtartama és hossza: 4 óra, 8 km.
A túra során a Folly Arborétumot érintve a Klastrom-völgyön át haladunk a 700 éves Salföldi Pálos Kolostorrom–pihenőhely felé. A patakparton végig vízcsobogást hallgatva kapcsolódhatunk ki az aktív pihenés közben


- Május 07. szombat 10 órától: Szürkebarát túra
Pincelátogatással egybekötött túra a Badacsonyon
Gyülekező: 10.00 órakor a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

- Május 15. vasárnap 10 órától: Tavaszi madárhangok a Badacsony természet alkotta katedrálisán
Gyülekező: 10.00 órakor a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

Pecsételős nyereményjáték
A Nyitott Balaton idejére szállást foglaló vendégek vehetnek részt a nyereményjátékban, melynek során 4 pecsétet kell összegyűjteni, egyet a szálláshelyen, egyet az étteremben, egyet a pincénél és egyet a látogatóhelyek valamelyikénél.
Ha megvan a 4 pecsét, a Tourinform irodában 1 palack badacsonyi borra váltható be!
Egy játékos egy pecsételős kuponnal vehet részt a játékban!
FONTOS! A pecsételős kupont csak a részt vevő szálláshelyeken kaparinthatod meg!

Badacsonyi Bor7

2015. június 15.

BADACSONY BOR7


Időpont: 2015. július 17 - augusztus 2.
Helyszín: Badacsony, Díszpark

Tombol a Badacsonyi Nyár!
Július 17-én kezdődik a BOR7! IRÁNY BADACSONY!

PROGRAM:

július 17-18-19-20-án házigazda DJ Sosemvolt

Július 17. péntek
21:00 Roy és Ádám
Bizony már jó pár év eltelt azóta, hogy a Roy & Ádám zenekar berobbant a köztudatba, s ahogy a daluk is mondja, a csapból is ők folytak. Most Badacsonyban is megmutatják, milyen is az igényes élőzene.

Július 18. szombat
19:00 Badacsonyi Borhetek hivatalos megnyitása
Badacsonyi Borvidéki Borverseny eredményhirdetése
20:00 Tördemic Néptáncegyüttes
Hatodik éve táncolnak együtt felnőttek és gyerekek az együttesben nagy sikerrel. Badacsonytördemicről és a környező településekről jelenleg 18-20 felnőttet és két korcsoportban 50 gyermeket oktat az együttes művészeti vezetője, Szabó Csaba, aki a népművészet ifjú mestere cím és számos díj birtokosa.
21:00 Manoya
Manoya, azaz Hodosi Enikő dalaiban az akusztikus világot finom elektronika fűszerezi, de a legfontosabb összetevő mégis Enikő sajátos énekhangja, életfilozófiája és szövegei, amelyek alternatívát kínálnak a mai zenei világ gyakran felszínesen harsány popkultúrájával szemben.

Július 19. vasárnap
21:00 Pankastick!
A Pankastic! létrejöttekor a zenekar szeme előtt egy igényes és új popzenei stílus megalkotása lebegett: saját számaik könnyed dallam- es szövegvilága, régi sztenderdek és örökzöldek átültetése akusztikus hangszerekkel a francia “manouche swing” világába, megfűszerezve mindezt a cimbalom egyedi hangszínével.

Július 20. hétfő
21:00 Bogdán Norbert Trió
Bogdán Norbert Nagykanizsán született és ma is ott élő fiatal roma tehetség. A Snétberger Zenei Tehetségközpont egyik legrégebbi diákja, aki 10 éves kora óta foglalkozik intenzíven a zenével. Elsősorban a gitárral és dalszerzéssel, énekkel.

július 21-22-23-24-25-26-án házigazda DJ Bounce

Július 21. kedd
21:00 Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai
A központ – Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával – 2011-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására.

Július 22. szerda
20:00 Tördemic Néptáncegyüttes
21:00 FRB
Helyi kötődésű fiatalok. Zenei stílusuk fő irányvonala az alternatív rock és pop-rock.

Július 23. csütörtök
21:00 La Tresca (IT)
Az olasz zenekar rendszeres fellépője a Veszprémi Utcazene Fesztiválnak. A La Tresca zenéje nem háttérzene, hanem igazi önfeledt bulizásra hívogató muzsika, ami tökéletes napvégi feszültség-levezetésnek.

Július 24. péntek
21:00 Hellokids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a ’70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen megszólaltatva, zenei alapok alkalmazása nélkül, élőben szólaltatnak meg.

Július 25. szombat
21:00 Borra-való
„Zenés csapatunkat Borra-valónak kereszteltük, bordalokat és borverseket játsszunk nagy örömmel. A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. Megérleltük, mint a jó bort.”

Július 26. vasárnap
21:00 Margaret Island
A zenekar tagjai sok emlékkel kötődnek a Margit-szigethez, szerelmek, séták, bulik. A zenekar elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon.

július 27-28-29-én házigazda DJ Elliot

Július 27. hétfő
19:30 Szolnoki Lajos
A veszprémi Szolnoki Lajos utcazenész, gitáros és ráadásul igen jól énekel!
21:00 Járai Márk
A győri srác, aki Pécsett tanul immár az egész országot bejárta akusztikus dalaival, hogy bizonyítsa, igenis van létjogosultsága az egy-szál-gitáros-éneklős-csendes-ülős koncerteknek.

Július 28. kedd
21:00 Ripoff Raskolnikov
„Amit Ripoff képvisel, vérbeli közép-európai blues, hol heves érzelmi kitöréssel, hol féktelen vágtával, hol decens melankóliával…. Szerelemről és barátságról, jóleső egyedüllétről és kínzó magányról szólnak a dalok, általa megélt helyzetek, mégis általános érvényűek, döbbenetesen nagy szívvel, belső hittel és spirituális erővel előadva.”

Július 29. szerda
21:00 Gájer Bálint
2013-ban a TV2 "The Voice" című műsorának ezüstérmese. A „swing hercege” minden embert táncra perdít zenéjével.

Július 30. csütörtök
21:00 Ferenczi György és a Rackajam
A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.
22:30 Budapest Burlesque
A csapat leginkább a századforduló közeli örökzöldek máig időtálló alapjait örökíti át 21. századi technikai megoldásokkal, amelyet egy zseniális, ámde egyszerű képi világgal is ötvöznek. Ebből jön létre egy igazán modern és vidám swinges hangzás, és ez teszi igazán egyedivé őket.

július 31-én és augusztus 1-2-án házigazda DJ Séf

Július 31. péntek
21:00 ’Sir’ Oliver Mally
Egy világhírű, osztrák úriember a kortárs blues világából, aki alapvetően saját jó hangzású, színes, tömény és igencsak dögös darabjait adja elő, azonban repertoárjából nem hagyhat ki a blues igazi ünneplése okán sem néhány olyan klasszikus darabot.

Augusztus 01. szombat
21:00 Wombo Orchestra (FR)
Az elképesztően sodró és felvillanyozó energiát az igazi mediterrán fieszta vidám hangulatával ötvöző, a jazz finomságát a felvonuló zenekarok erejével, a hiphop lüktető szövegeit a francia sanzonok bájával ötvöző zenekar minden fellépése a szó legszorosabb értelmében vett Élmény.

Augusztus 02. vasárnap
21:00 Cimbaliband
"Természetes zenélési vágy a motorja, valamiért itt szinte állandó buli van és kicsattanó energia, amit kérdezés nélkül meg is lovagolnak."

Magyarország két legjelentősebb borász-szakmai csoportja 2015-ben ismét megrendezi a korábbi évek egyik legsikeresebb boros hétvégéjét Badacsonyban! Ha csak egy boros hétvégére mész 2015-ben, ez legyen az!

Badacsony, tavasz, pincetúrák, közös borest 8 izgalmas borászattal, élményautózás és hajókázás...

Április 17. (péntek) 19:00
Exkluzív borvacsora a 8 borászat boraival és vendégséfekkel (Chianti-Baricska) a Bonvino Hotelben.
Részvételi díj: 11.444 Ft/fő
(A Bonvino szállóvendégeinek: 8.000Ft/fő)

Április 18. (szombat) 10:30 - 18:00
Pincetúrák három helyszínen, 8 borászat boraival és harapnivalóval:
Villa Tolnay (Pálffy, Orbán, Sabar)
Laposa (Szeremley)
Istvándy Borműhely (Válibor)

Részvételi díj: 8.888 Ft/fő
A felejthetetlen élményekről az esemény fő támogatói a Mitsubishi és a Subaru gondoskodnak, akik körjáratban szállítják a vendégeket a pincék között.

A déli partról jönne? Semmi gond!
Indulási időpontok Fonyódról Subaru Calypso gyorshajóval: 9:30 és 10:00.
A gyorshajó jegy ára Fonyód-Badacsony (oda-vissza) 3.333 Ft/fő.

Április 19. (vasárnap)
Tesztvezetés a legújabb Mitsubishi és Subaru modellekkel.
Részvételi díj: ingyenes
Balatoni élményhajózás.
Részvételi díj: 1.444 Ft/fő
A programok opcionálisan választhatók.
Info vonal: 30/870-1692

REGISZTRÁCIÓ:
Pénteki borvacsorára és szombati bortúrára:
vsop.balatonfelvidek@gmail.com
Tesztvezetésre, hajózásra és Bonvino szállásra:
sales@hotelbonvino.hu

Szállásajánlat:
Hotel Bonvino - 2 éjszaka szállás (péntek- szombat) 2 fő részére félpanzióval 62.900 Ft.
Találkozunk Badacsonyban!
Borbaráti üdvözlettel:
Istvándy Gergely, Laposa Bence, Szeremley László, Kardos Gábor, Váli Péter, Nagy László, Ádám Gábor, Orbán Gergely, Pálffy Gyula
(A Badacsonyi KÖR és VSOP Balaton-felvidék tagjai)

Az esemény Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/837253393012793/

2015. február 21

A Borbarangolás nevezetű rendezvénysorozat keretein belül február 21.-én várunk szeretettel minden kedves borbarátot egy különleges borvacsorára a Laposa Birtokon.

Menü:
Előétel: Kacsamáj mousse birs-körte lekvárral

Főétel: Kemencében sült kacsacomb lila káposztával, rozmaringos burgonyával

Desszert: Olaszrizling torta

Borsor:
Illatos 2014
Rosé 2013
Pino 2013
4 Hegy Olaszrizling 2013
Rizling2 2013
Furmint 2013
Juhfark 2013
Prémium Olaszrizling 2013
Kései Zeusz 2012


A menü ára: 9990Ft/fő
Helyszín: Badacsony, Bogyai Lajos u. 1

Tel: 06 30 519 8577
www.bazaltbor.hu
e-mail:birtok@bazaltbor.hu

2015. február 07.

A Borbarangolás már hagyománynak számít Badacsonyban :a helyi borászok és éttermek februártól júniusig, minden szombat este bemutatják a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.
A programsorozat keretein belül február 7-én egy különleges vacsorára invitáljuk Önöket mi is, melyet a Gilvesy Pincészet boraira hangolunk. A kitűnő hangulatról Dj. Sosemvolt lounge szettje gondoskodik.
Élvezze Kollégáink vendégszeretetét Badacsony legfinomabb borainak társaságában!

SVÉDASZTALOS MENÜSOR GILVESY BORSORRAL
Előételek
Zsírjában sült kacsamáj kéksajtos leveles pogácsával, lilahagyma lekvárral
Remegős házi kocsonya friss magos kenyérrel
Sült garnélarák joghurtos avokádóval
Füstölt libamell citrusos zöld salátával

Levesek
Tárkonyos galambleves szarvasgombás májgaluskával
Tejfölös tarkabab krémleves kolbászos kenyér ropogóssal

Főételek
Sült mangalicasonkával és juhtúróval töltött jércemellek mascarponés körtével
Lassan sült vaddisznócomb töpörtyűs burgonyával, sült káposztával
Sóágyon sült tapolcai pisztráng zöldség szalmával

Desszertek
Bonvino házi süteményválogatás

Borvacsora ára: 8.900 Ft / fő

Szeretettel várunk minden kedves Borkedvelőt!

VÁMOS és BORNAI

2014. november 25.

2014.december 06. 21.00

Zenés-beszélgetős est két emberi hangra

Ők ketten. Vámos Miklós, író, aki néha gitárt ragad, és Bornai Tibor zenész, aki néha tollat – vagy ecsetet - forgat. Ezen az estén egy színpadon láthatjuk, hallhatjuk őket. Énekelnek, gitároznak, beszélgetnek egymással és a hallgatósággal. Azért, mert énekelni jó. Beszélgetni is jó. Régi, szép,kihalóban lévő szokások ezek.

Nekik, kettejüknek ez öröm. Ezt az örömet mindenki hazaviheti majd a BonVino-ból, aki csak eljön, hogy meghallgassa őket.

Az esten nem szállóvendégek is részt vehetnek 1.490 Ft-ot áron.

2014. április 4-6.

A Balatoni borrégió két legjelentősebb borász-szakmai csoportja ismét közös rendezvényt szervez Badacsonyban.

Badacsonyi KÖR: Istvándy Pincészet, Laposa Borbirtok, Szeremley Birtok, Válibor
VSOP Balaton-felvidék: Villa Tolnay, Sabar Borház, Orbán Pince, Pálffy Pince


Program:
Április 4. (péntek)
14:00-től Mitsubishi és Subaru modellek bemutatása, tesztvezetési lehetőség
19:00: Gasztronómiai élmények, borvacsora a Bonvinoban (a 8 pincészet 1-1 legszebb borával).

Április 5. (szombat)
10:00: Bortúra, újdonságok kóstolása a pincékben, boros kvízjáték értékes nyereményekkel.

Helyszínek:
Laposa pince, Badacsonytomaj (Laposa Borbirtok és Szeremley Birtok közös bemutatkozása)
Válibor, Badacsonyörs
Orbán Pince, Balatonrendes (Orbán Pince és Pálffy Pince közös bemutatkozása)
Istvándy Pincészet, Káptalantóti
Sabar pince, Káptalantóti (Villa Tolnay és Sabar Borház közös bemutatkozása)

Vendégeinket fő támogatóink, a Mitsubishi és a Subaru új modelljeivel szállítjuk a pincészetekhez.

Április 6. (vasárnap)
10:00-től Tesztvezetés a Mitsubishi és Subaru új modelljeivel, kedvezményes borvásár a pincészeteknél.

A vasárnapi tesztvezetés ingyenes, előzetes feliratkozás szükséges a sales@hotelbonvino.hu email címen.

Árak:
Borvacsora (péntek): 8.000 Ft/fő (Hotel Bonvino szállóvendégeinek 4000Ft/fő)
Bortúra (szombat): 5.000 Ft/fő

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: E-mail-ben: vsop.balatonfelvidek@gmail.com
Kérjük megadni:
Név, Telefonszám, Email cím, Bortúra és/vagy Borvacsora
A bortúra árát (5000 Ft/fő) kérjük előre utalni, legkésőbb április 1-ig a következő számlaszámra: BORBÁN Kft. 10300002-10381297-49020013 (MKB Bank)
További információ: Nádasi András (30/870-1692)
Facebook esemény link: https://www.facebook.com/events/1459899790894517/

Úszótábor Badacsonyban

2014. március 11.

2014.május 12-16

Szállodánk és az Életünk a Mozgás Alapítvány úszó- és jógatábort szervez felnőttek részére 2014. május 12-től 16-ig.

Az 5 nap 4 éjszakás tábort elsősorban azoknak a vízfóbiás felnőtteknek szervezzük, akik egész életükben szerettek volna megtanulni úszni, de a víztől való félelmeik miatt nem tudták megtenni az elő lépést.
A tábor ideje alatt a napi 60-90 perces kis csoportos (max. 8 fő) úszásórán minden bátor jelentkező garantáltan elsajátítja az úszás alapjait, melyekre a későbbiekben építkezni tud.
A tábor 5 napja alatt a folyamatos gyakorlás és fejlesztés garantáltan eredményes lesz. A legbátrabbakkal együtt a tábor utolsó napján ellátogatunk a Hévízi-tóhoz is!
Az úszáson kívül a jógaórák a jógával ismerkedők és a jógát újrakezdők számára ajánlott. A tábor 5 napja alatt a vendégek egy teljes jóga alaptanfolyam anyagát ismerik meg.
Szervező :Életünk a Mozgás Alapítvány

Programterv

1. nap (hétfő)


10.00 - 11.30 érkezés

12.00 órától fakultatív ebéd

14.00 - 15.30 úszás vagy jóga

16.30 - 18.00 úszás vagy jóga

18.30-tól vacsora

20.30-tól a jóga elmélete és meditáció

2., 3., 4. nap (keddtől csütörtökig)


6.30 - 7.00 jóga ("napköszöntő")

7.00 - 8.30 úszás vagy jóga

9.00 órától reggeli

10.30 - 16.00
fakultatív programok:


 • túra a Badacsony hegyen (kedd)
 • biciklizés túra a Folly Arborétumba (szerda)
 • kirándulás Szigligetre (csütörtök)

16.30 - 18.00 úszás vagy jóga

20.30-tól a jóga elmélete és meditáció

5. nap (péntek)


6.30 - 7.00 jóga ("napköszöntő")

7.00 - 8.30 úszás vagy jóga

9.00-től reggeli

11.30 - 13.00 úszás vagy jóga

13.30-tól fakultatív ebéd/búcsú

15.30-tól
Ráadás:

A legbátrabbakkal együtt ebéd után elmegyünk és belemerészkedünk a Hévízi-tóba!(A fakultatív programok sorrendje változhat.)

Egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében...

Télen is érdemes felkeresni Badacsonyi Borvidéket, mert mindig talál nyitva tartó pincét és vendéglőt!

Badacsonyban már hagyománynak számít a februárban induló és egészen júniusig tartó „Badacsonyi BorBarangolás” programsorozat. Ebben az időszakban minden szombaton más-más pince várja a vendégeket egy különleges borvacsorára a Badacsonyi Borvidék legjobb boraival, kiváló ételsorokkal és különböző szórakoztató programokkal, zenés estekkel. A kezdeményezés lényege, hogy szinte egész évben legyen nyitva tartó pince, így minden héten legalább az a pince várja a vendégeket ahol borvacsorát tartanak.

Február 15-én este a Hotel Bonvino Wine Spa-ban került megtartásra 2014 első borvacsorája, ahol Bakó Ambrus és a Villa Sandahl borai mellett a tradicionális balatoni, bakonyi gasztronómia remekeit kóstolhatták meg a vendégek, így a Badacsonyi Halderelyét is. A vacsora alatt Hangácsi Marci unplugged gitárestje szórakoztatta a vendégeket. A rendezvény telt házas volt.


Élvezze Ön is a tél és a tavasz örömeit a festői szépségű Vulkánok Völgyében!

További információ :

Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület -Tourinform iroda
H-8261 Badacsony, Park u. 14.
Tel , Fax: +36 87 531 013
badacsonytomaj@tourinform.hu

2014. március 7- 9

Nőnapi hétvége melyen egy különleges borkóstolón vehetnek részt Laposa Zsófia vezetésével.
Hölgyvendégeinket mindkét nap meglepetésekkel várjuk!

" Gyermekkorom meghatározó élményei: a családi pincelátogatások,
a borkóstolások hangulata és a sport, sokáig atletizáltam. Érdeklődésem már egész korán a borászat felé fordult, ezért tanulmányaimat
a gimnáziumban biológia tagozatos osztályban kezdtem. 2004-ben egy évet cserediákként Hollandiában töltöttem. Az érdeklődésem a borászat iránt elmélyült, az érettségi előtt már teljesen biztos voltam benne, hogy borokat szeretnék készíteni, ezért tanulmányaimat a Kertészeti Egyetem Élelmiszertudományi Karán folytattam.

Egyetemi éveim során több külföldi szakmai gyakorlaton is részt vehettem így lehetőségem adódott eltölteni egy-egy szüretet Kaliforniában, Napa Vallyben, a Cakebread Callers-nél, a St. Andrea Szőlőbirtokon, Egerben, Burgundiában, a Domaine Chanson-nál és Bordeauxban.
Fél évet Spanyolországban, Valenciában töltöttem, ahol borászati mesterképzést hallgattam. Utazásaim során rengeteg tapasztalatot szereztem, több nyelven is megtanultam és egyre biztosabb lettem abban, hogy egy csodálatos szakmát választottam. 2011 júniusában
a diploma megszerzése után tanulmányaimat folytatni szerettem volna, így jelentkeztem a bordeauxi borászati egyetemre és 2011 szeptemberétől megkezdtem tanulmányaimat Franciaországban, szőlész
-borász mesterképzésen.

A családi vállalkozás életében aktívan részt veszek, alkalmanként kóstolókon és fesztiválokon. Mivel tanulmányaim Franciaországhoz kötnek, a távolság miatt inkább a kereskedelemi területen próbálok jelenleg helyt állni. Valójában arra vágyom, hogy elkészítsem első boromat, bár tudom, a kezdet nehéz lesz és sok kísérletezgetés vár rám. Valami különlegeset szeretnék alkotni a Badacsonyi borvidékről, ami sokakat megérint, sokak számára érthető és szerethető és azt gondolom, hogy ez nem lesz egyszerű, fiatalos lendülettel, rengeteg energiával és lelkesedéssel állok hozzá. A magyar borászati szakmának nagy utat kell még megtennie, hogy a nemzetközi piacon elismert legyen, de bízom benne, hogy erre megfelelő tudással, kitartással és alázattal képesek leszünk. Adottságaink, szőlőfajtáink, történelmünk
és kultúránk megvan hozzá és nem vagyok elfogulatlan, de olyan hegyek, mint a Tapolcai-medencében állók, sehol máshol nem találhatók
a világon.

Továbbra is érdeklődöm a sport iránt, szeretem az állatokat, főleg macskákat és rajongok a természetért és a vidékért. Kedvenc illatom
a szüret alatti pinceillat, kedvenc borom a Rizling és a Furmint, bár azt gondolom, hogy ezt a fajtát még jobban meg kell ismernem.
Szeretem a leveseket, a halételeket és a túrógombócot.

A tanulmányaim befejeztével szeretnék haza menni és különleges fehér borokat készíteni Badacsonyban. "

Laposa Zsófia

forrás: www.bazaltbor.hu

Irány a Fekete-hegy!

A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az erdei túrákhoz, megismerhetik a természet igazi csendjét, a téli erdő varázsát.

A túra a Káli-medence legősibb településének központjából a Köveskáli Mosóháztól indul. A települést elhagyva lankás szőlőhegyi, majd időnként meredekebb csodálatos erdei úton ér fel a csoport a Balaton-felvidék legnagyobb, Fekete-hegyen található fennsíkjára. Geológiai, illetve pártalan tájképi értékekben gyönyörködhet a Koppány látótól, illetve az Eötvös Károly kilátóból. A településre az Országos Kéktúra útvonalán tér vissza a társaság.

A túrák során az apró mozdulatok hangja is észrevehetővé válik: a friss hó ropogása a bakancstalpak alatt, a megfagyott levél zörgése és a jól megérdemelt forró tea szürcsölése a termoszból. Ilyenkor, mikor a túrázók száma kevesebb, az erdők, mezők és a vízpartok lakói is bátrabban előjönnek rejtekhelyükről. A természetvédelmi szakemberek ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is elkalauzolnak minket, ahova más időszakban – az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében – nem juthatunk el.

Időpont: 2014. február 8. 10.00
Találkozás: Köveskál, Mosóház
Helyszín: Fekete-hegy, Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Táv: 6-8 km (kb. 2 óra), szintemelkedés 200 m

Részvételi díj: Felnőtt:850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő.
Felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, vízálló túra bakancs, távcső, esőkabát.

További információ:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – www.bfnp.hu és Vókó László, 8229 Csopak, Kossuth u. 16., +36 30 491 0074
A túra 10 fő jelentkezése esetén indul!

Egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében…

Folytatódik a 365 nap BorBarangolás Badacsonyban! Egész évben nyitva tartunk! Télen is érdemes felkeresni Badacsonyi Borvidéket, mert mindig talál nyitva tartó pincét és vendéglőt!
Élvezze Ön is a tél és a tavasz örömeit a festői szépségű Vulkánok Völgyében!

Kedves BORBARÁT!

Badacsonyi borászok szombatonként bemutatják a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.

Szeretettel várunk mindenkit!
Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület -Tourinform iroda
H-8261 Badacsony, Park u. 14.
Tel , Fax: +36 87 531 013
badacsonytomaj@tourinform.hu

BORLELŐHELYEK - NYITVA TARTÁSI NAPOK

 • HOTEL BONVINO február 15-21.
 • ISTVÁNDY PINCÉSZET február 22-28.
 • SKIZO BOR március 1-7.
 • DOBOSI- STIER BORPINCE március 8-14.
 • VÁLIBOR március 15-21.
 • LAPOSA BIRTOK március 22-28.
 • VILLA TOLNAY BORHÁZ március 29-április 4.
 • BORBARÁTOK BORHÁZ április 5-11.
 • BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET április 12-18.
 • NÉMETH PINCE április 19-25.
 • SABAR BORHÁZ április 26-május 2.
 • SIPOS BORHÁZ május 3-9.
 • SZABÓ CSALÁDI PINCE május 10-16.
 • SZEGEDY RÓZA-HÁZ Irodalmi és Bormúzeum május 17-23.
 • MÁLIK PINCE május 24-30.
 • LÉRÁNT PINCE május 31-június 6.
 • SZENT GYÖRGY PINCE június 7-13.
 • GÜNS PINCE június 14-20.
 • CSOBÁNCI BORMANUFAKTÚRA június 21-28.


2014.február 15. 18.30

Megmutatjuk Badacsony, a Vulkánok völgye és a Balaton romantikus, sokaknak ismeretlen arcát, szépségét: különböző kirándulásokra, túrákra, pincelátogatásokra, borvacsorákra, vártúrára és még számtalan különleges programra csábítjuk a bor és az aktivitás jegyében.

A 2014-es Borbarangoláson a tradicionális balatoni, bakonyi gasztronómiát szeretnénk bemutatni Bakó Ambrus és a Villa Sandahl kiváló borai kíséretében.Svédasztalos menüsor:

Előételek
Badacsonyi halderelye
Mangalicás tepertőkrém házi bagettel
Válogatás a vidék sajtjaiból kávéval és mézzel

Levesek
Tárkonyos vadragu leves kukorica gombóccal
Parázson sült paprikakrém leves

Főételek
Fényezett csirke supreme, vajas kerti zöldségek rétes kabátban
Töltött szűz hálóban sütve baconba göngyölve, pirított parázs burgonyával
Szürkeharcsa paprikás újragondolva

Desszertek
Bonvino süteményválogatás
Szent György-hegyi rétes

A borvacsora ára nem házvendégeknek 8.900 Ft / fő

Programok
Délelőtt 11.00-től badacsonyi bakancsos bortúra
Este 20.30-tól Hangácsi Márton unplugged koncertje

Szeretettel várunk minden kedves Borkedvelőt!
Tegyen próbára minket! Élje át Badacsonyt!
További információs és foglalás:
8261 Badacsony, Park u. 22.
+36-87/532-210
sales@hotelbonvino.hu
www.hotelbonvino.hu

2013.december 30.

December 30-án Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint szórakoztatja a Nagyérdeműt. Mi már nagyon várjuk!
A koncertre korlátozott számban nem lakóvendégeket is fogadunk 1.500Ft /fő jegyáron.
Helyfoglalás és információ a 87/532-210-es telefonszámon !

Harcsa Veronika saját kvartettjét 2005-ben alapította, a sztenderdek magával ragadó előadása után mára saját szerzemények is a repertoárra kerültek, nem is akármilyen fogadtatással. Felvételeik nem csak a hazai közönséget nyűgözik le, Japánban mindkét lemeze vezető helyen szerepelt a legnagyobb lemezbolt-hálózat vokális jazz eladási listáin. Az est alkalmával a virtuóz Gyémánt Bálint kíséri gitáron

Szilveszter nem szállóvendégek részére

Szilveszter gyönyörű környezetben, a legjobb badacsonyi borok és finom falatok társaságában.
Egész este fergeteges Szilveszteri bál a Hello Kids zenekarral, a tombolán 2 éjszakás 2 főre szóló Bonvino utalványok találnak majd gazdára.
Éjfélkor újévi büfével és egy pohár pezsgővel köszönjük 2014-et.

Szilveszteri menü

Tárkonyos galambleves riccottás gombóccal
Sültpaprika krémleves bundázott újhagymával

Töltött angolnafalatok rukkola stólával, pirított fenyőmaggal
Kővári mangalica rózsák vörös lencse salátával
Szarvas pástétom vörösborzselével, pirított házi kaláccsal

Kecskesajttal töltött fürjpecsenye gyümölcsös vadrizs kupolával
Badacsonyi kéknyelűvel sült bőrös malackaraj, sültkáposztás burgonya borítóssal

Érlelet marhahátszín egyben sütve, balzsamecetes sült céklával, zöldbabrőzsével, krémes puliszkával
Fogas és lazac duója tésztába zárva, fűszerekkel bolondított velouté-val

Szilveszteri édes csábítás (Szilveszteri desszertválogatás)

Éjféli büfé :

Tejfölös korhelyleves füstölt csülökkel
Kemencés töltött karaj
1 pohár pezsgőre a vendégünk


15.900 Ft / fő


Helyek korlátozott számban biztosítottak, helyek csak előzetes foglalás és előleg befizetéssel állnak rendelkezésre!

Laposa Borkóstoló

2013. november 28.

2013. december 7. szombat

5 tételes vezetett borkóstoló a Laposa Borbirtok legjobb tételeivel borsnackek kíséretében


ÚJBOR Irsai Olivér 2013,
Badacsonyi Szürkebarát 2012,
Badacsonyi Olaszrizling 2012,
Badacsonyi Kéknyelű 2012,
Laposa Príma (félédes) 2012

2013. december 07. szombat

Helyszín: Nagykonferencia terem
Időpont: 20.30

A borkóstolót vezeti: Laposa Zsófia, borász
1.900 Ft / fő

Várunk szeretettel minden kedves Borkedvelőt !

A Laposa Birtok központja a Badacsony-hegy déli oldalán, a régi Bogyai úri birtokon található. A borvidéki hagyományoknak megfelelően csak fehérbort készítenek, évente átlagosan 40 000 palack Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Juhfark, Sárgamuskotály, Furmint és Hárslevelű készül.A birtok irányítását - 3 gyermekük közül - 2005-ben fiuk, Laposa Bence vette át, de a család minden tagja aktívan vesz részt a vállalkozás életében, fejlesztésében.
A Laposa és a Bazaltbor márkanév már 2000-től ismert és elismert brand a magyar borpiacon.

További információ a borászatról :
www.bazaltbor.hu

előző 1234 következő
Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Winess hétköznapok
Hétköznapi pihenés a bor és wellness jegyében.
Kisfaludy-ház étterem
"A Balaton gyöngyszeme"
Akciók és csomagajánlatok
29 900 HUF / fő / 2 éj -től
32 900 HUF / fő / 2 éj -től
49 900 HUF / fő / 3 éj -től
49 900 HUF / fő / 3 éj -től
Közösségi oldalak