Nyitólap Magazin Tavaszi Nyitott Balaton Badacsonyban – Balatoni tavasz újratöltve!

Tavaszi Nyitott Balaton Badacsonyban – Balatoni tavasz újratöltve!

2016. május 1-16.

A Balatoni Regionális TDM Szövetségnek és tagszervezeteinek egyik fő célja továbbra is megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem tavasszal is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.Az akcióban a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület tagjai is részt vesznek.

Ízelítő a Nyitott Balaton idején megrendezésre kerülő Badacsony és környéki programokról:

Rendezvények

BORBARANGOLÁS BADACSONYBAN - egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében...
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi
Badacsonyi borászok szombatonként mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.
Borvacsora helyszínek a Nyitott Balaton ideje alatt:
- Május 7. VÁLIBOR
+36-30/638-3321; kezmuvesbor@gmail.com; www.valibor.hu
- Május 14. Szegedy Róza-Ház Irodalmi-és Bormúzeum
+36-70/382-9210; info@szegedyrozahaz.hu; www.szegedyrozahaz.hu

SZÜRKEBARÁT TÚRA – MÁJUS 7-8. - A Bortriatlon első állomása!
Helyszín: Badacsonyi Borvidék pincéi
A Bortriatlon első állomása! Szürkebarát kóstoló minden résztvevő pincében, sok-sok különleges borral, nyereményjátékkal és egyéb meglepetésekkel. Vegyél részt a Bortriatlon felfedezőúton és gyűjts össze minél több boros címkét az értékes nyereményekért!


TANÚHEGYEK TELJESÍTMÉNTÚRA – Május 14-15.
Rajt: Badacsonytördemic, Faluház udvara
Május 14-15-én hazánk talán egyik leismertebb hegyének környékén rendezi meg 8. gyalogos és 7. kerékpáros teljesítménytúráját a Börzsöny Természetjáró és Hegymászó Egyesület és a Badacsonytördemic Községért Alapítvány. Ha érdekelnek a rettenthetetlen hegyek titkai, indulj túrázni! Válogathatsz a 10, 20, 30 és 50 km-es teljesítménytúrák között, sőt azt is eldöntheted, gyalog vagy biciklivel kelsz útra. Hogy el ne tévedj, ellenőrzőpontok jelzik az utat végig.

SPORT ÉS MŰVÉSZETEK KIÁLLÍTÁS – Május 14.
Helyszín: Ábrahámhegy, Művelődési Ház Badacsonyi u. 13.
Immár hagyományosan minden évben képzőművészeti kiállítással és rangos komolyzenei megnyitó programmal tisztelgünk egy-egy neves évforduló előtt. Az idén pedig az olimpia jegyében sport témájú képzőművészeti anyagot tervezünk bemutatásra, az ünnepélyes megnyitón pedig a témához kapcsolható zenei programmal várjuk a művészetek iránt érdeklődőket.

PÜNKÖSDI ELJEGYZÉS a RÓZSAKŐNÉL – Május 15.
Hagyományok, népszokások kelnek ismételten új életre a Pünkösdi Eljegyzés rendezvénysorozatban! Jelentkezni a szerelmük történetének elmesélésével a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen lehet.
Helyszín: Badacsonytomaj, Bazalttemplom, Badacsony, Dísztér, Rózsakő - Szegedy Róza Ház

PÜNKÖSDI KESZEGSÜTÉS – MÁJUS 15.
Helyszín: Badacsony, Móló
Pünkösdi Keszegsütés Badacsonyban a pünkösdi ünnepkör idején egy nagyszerű gasztronómiai program mindazoknak, akik rajonganak a Balaton, a horgászat, a halak és a kulináris élmények iránt.
A badacsonytomaji Sporthorgász Egyesület jóvoltából keszegsütés várja az érdeklődőket, ahol a vendégek megkóstolhatják a Balaton egyik legfinomabb halfajtáját.

FALUNAP ÉS GYERMEKNAP – MÁJUS 15.
Helyszín: Ábrahámhegy, Községi strand
Változatos gyermek és felnőtt szórakoztató programok:, rendőrségi, és tűzoltó bemutató, ügyességi versenyek, nóta és operett, néptánc műsor, kispályás labdarúgó mérkőzések, Délidőben harmonika zenével, jó ebédre várjuk kedves vendégeinket!

VÁRFESZTIVÁL – MÁJUS 15-16.
Helyszín: Szigliget, vár
A pünkösdi hosszúhétvégére két napos programsorozattal készülnek Szigligeten. A Várfesztivál szombat délelőttől egészen hétfő estig várja a látogatókat, ahol kicsik és a nagyok is megtalálják a megfelelő programot. Az alsó várban kialakított színpadon fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok szórakoztatják a közönséget. Szakértők segítségével bárki kipróbálhatja a magyarokra jellemző fegyvereket. A gyermekeknek bábszínházi előadásokkal, solymászbemutatóval kedveskednek, és amennyiben teljesítik a Várkapitány próbatételeit, a Szigligeti Vár apródjává is válhatnak erre a hétvégére.

Ingyenes vezetett túrák
Figyelem!
- A gyalogtúrákon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges: Tourinform iroda Badacsony, Tel.: 06 87 531 013, badacsonytomaj@tourinform.hu

- Április 30. szombat, 10 órától: Túra a pálosok útján - Zarándoklat a salföldi pálos kolostorromhoz. Gyülekező: 10.00 órakor az ábrahámhegyi Vasútállomáson. A túra időtartama és hossza: 4 óra, 8 km.
A túra során a Folly Arborétumot érintve a Klastrom-völgyön át haladunk a 700 éves Salföldi Pálos Kolostorrom–pihenőhely felé. A patakparton végig vízcsobogást hallgatva kapcsolódhatunk ki az aktív pihenés közben


- Május 07. szombat 10 órától: Szürkebarát túra
Pincelátogatással egybekötött túra a Badacsonyon
Gyülekező: 10.00 órakor a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

- Május 15. vasárnap 10 órától: Tavaszi madárhangok a Badacsony természet alkotta katedrálisán
Gyülekező: 10.00 órakor a Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumnál (Badacsony, Kisfaludy út 17.)

Pecsételős nyereményjáték
A Nyitott Balaton idejére szállást foglaló vendégek vehetnek részt a nyereményjátékban, melynek során 4 pecsétet kell összegyűjteni, egyet a szálláshelyen, egyet az étteremben, egyet a pincénél és egyet a látogatóhelyek valamelyikénél.
Ha megvan a 4 pecsét, a Tourinform irodában 1 palack badacsonyi borra váltható be!
Egy játékos egy pecsételős kuponnal vehet részt a játékban!
FONTOS! A pecsételős kupont csak a részt vevő szálláshelyeken kaparinthatod meg!

Oszd meg másokkal is Bonvino élményt:
Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Winess hétköznapok
Hétköznapi pihenés a bor és wellness jegyében.
Kisfaludy-ház étterem
"A Balaton gyöngyszeme"
Akciók és csomagajánlatok
29 900 HUF / fő / 2 éj -től
32 900 HUF / fő / 2 éj -től
49 900 HUF / fő / 3 éj -től
49 900 HUF / fő / 3 éj -től
Közösségi oldalak