Nyitólap Badacsonyi Bor7

Badacsonyi Bor7

BADACSONY BOR7


Időpont: 2015. július 17 - augusztus 2.
Helyszín: Badacsony, Díszpark

Tombol a Badacsonyi Nyár!
Július 17-én kezdődik a BOR7! IRÁNY BADACSONY!

PROGRAM:

július 17-18-19-20-án házigazda DJ Sosemvolt

Július 17. péntek
21:00 Roy és Ádám
Bizony már jó pár év eltelt azóta, hogy a Roy & Ádám zenekar berobbant a köztudatba, s ahogy a daluk is mondja, a csapból is ők folytak. Most Badacsonyban is megmutatják, milyen is az igényes élőzene.

Július 18. szombat
19:00 Badacsonyi Borhetek hivatalos megnyitása
Badacsonyi Borvidéki Borverseny eredményhirdetése
20:00 Tördemic Néptáncegyüttes
Hatodik éve táncolnak együtt felnőttek és gyerekek az együttesben nagy sikerrel. Badacsonytördemicről és a környező településekről jelenleg 18-20 felnőttet és két korcsoportban 50 gyermeket oktat az együttes művészeti vezetője, Szabó Csaba, aki a népművészet ifjú mestere cím és számos díj birtokosa.
21:00 Manoya
Manoya, azaz Hodosi Enikő dalaiban az akusztikus világot finom elektronika fűszerezi, de a legfontosabb összetevő mégis Enikő sajátos énekhangja, életfilozófiája és szövegei, amelyek alternatívát kínálnak a mai zenei világ gyakran felszínesen harsány popkultúrájával szemben.

Július 19. vasárnap
21:00 Pankastick!
A Pankastic! létrejöttekor a zenekar szeme előtt egy igényes és új popzenei stílus megalkotása lebegett: saját számaik könnyed dallam- es szövegvilága, régi sztenderdek és örökzöldek átültetése akusztikus hangszerekkel a francia “manouche swing” világába, megfűszerezve mindezt a cimbalom egyedi hangszínével.

Július 20. hétfő
21:00 Bogdán Norbert Trió
Bogdán Norbert Nagykanizsán született és ma is ott élő fiatal roma tehetség. A Snétberger Zenei Tehetségközpont egyik legrégebbi diákja, aki 10 éves kora óta foglalkozik intenzíven a zenével. Elsősorban a gitárral és dalszerzéssel, énekkel.

július 21-22-23-24-25-26-án házigazda DJ Bounce

Július 21. kedd
21:00 Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai
A központ – Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával – 2011-től évente 60 tehetséges 12-20 éves roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetségük kibontakoztatására.

Július 22. szerda
20:00 Tördemic Néptáncegyüttes
21:00 FRB
Helyi kötődésű fiatalok. Zenei stílusuk fő irányvonala az alternatív rock és pop-rock.

Július 23. csütörtök
21:00 La Tresca (IT)
Az olasz zenekar rendszeres fellépője a Veszprémi Utcazene Fesztiválnak. A La Tresca zenéje nem háttérzene, hanem igazi önfeledt bulizásra hívogató muzsika, ami tökéletes napvégi feszültség-levezetésnek.

Július 24. péntek
21:00 Hellokids
A zenekar repertoárján magyar és külföldi slágerek szerepelnek, a ’70-es évektől egészen napjainkig. Az együttes erénye, hogy mindent hangszeresen megszólaltatva, zenei alapok alkalmazása nélkül, élőben szólaltatnak meg.

Július 25. szombat
21:00 Borra-való
„Zenés csapatunkat Borra-valónak kereszteltük, bordalokat és borverseket játsszunk nagy örömmel. A Borra-való együttes egy nyár végi szüret eredménye. Megérleltük, mint a jó bort.”

Július 26. vasárnap
21:00 Margaret Island
A zenekar tagjai sok emlékkel kötődnek a Margit-szigethez, szerelmek, séták, bulik. A zenekar elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon.

július 27-28-29-én házigazda DJ Elliot

Július 27. hétfő
19:30 Szolnoki Lajos
A veszprémi Szolnoki Lajos utcazenész, gitáros és ráadásul igen jól énekel!
21:00 Járai Márk
A győri srác, aki Pécsett tanul immár az egész országot bejárta akusztikus dalaival, hogy bizonyítsa, igenis van létjogosultsága az egy-szál-gitáros-éneklős-csendes-ülős koncerteknek.

Július 28. kedd
21:00 Ripoff Raskolnikov
„Amit Ripoff képvisel, vérbeli közép-európai blues, hol heves érzelmi kitöréssel, hol féktelen vágtával, hol decens melankóliával…. Szerelemről és barátságról, jóleső egyedüllétről és kínzó magányról szólnak a dalok, általa megélt helyzetek, mégis általános érvényűek, döbbenetesen nagy szívvel, belső hittel és spirituális erővel előadva.”

Július 29. szerda
21:00 Gájer Bálint
2013-ban a TV2 "The Voice" című műsorának ezüstérmese. A „swing hercege” minden embert táncra perdít zenéjével.

Július 30. csütörtök
21:00 Ferenczi György és a Rackajam
A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.
22:30 Budapest Burlesque
A csapat leginkább a századforduló közeli örökzöldek máig időtálló alapjait örökíti át 21. századi technikai megoldásokkal, amelyet egy zseniális, ámde egyszerű képi világgal is ötvöznek. Ebből jön létre egy igazán modern és vidám swinges hangzás, és ez teszi igazán egyedivé őket.

július 31-én és augusztus 1-2-án házigazda DJ Séf

Július 31. péntek
21:00 ’Sir’ Oliver Mally
Egy világhírű, osztrák úriember a kortárs blues világából, aki alapvetően saját jó hangzású, színes, tömény és igencsak dögös darabjait adja elő, azonban repertoárjából nem hagyhat ki a blues igazi ünneplése okán sem néhány olyan klasszikus darabot.

Augusztus 01. szombat
21:00 Wombo Orchestra (FR)
Az elképesztően sodró és felvillanyozó energiát az igazi mediterrán fieszta vidám hangulatával ötvöző, a jazz finomságát a felvonuló zenekarok erejével, a hiphop lüktető szövegeit a francia sanzonok bájával ötvöző zenekar minden fellépése a szó legszorosabb értelmében vett Élmény.

Augusztus 02. vasárnap
21:00 Cimbaliband
"Természetes zenélési vágy a motorja, valamiért itt szinte állandó buli van és kicsattanó energia, amit kérdezés nélkül meg is lovagolnak."

Oszd meg másokkal is Bonvino élményt: