Nyitólap Téli túrák nemzeti parkjainkban

Téli túrák nemzeti parkjainkban

Irány a Fekete-hegy!

A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az erdei túrákhoz, megismerhetik a természet igazi csendjét, a téli erdő varázsát.

A túra a Káli-medence legősibb településének központjából a Köveskáli Mosóháztól indul. A települést elhagyva lankás szőlőhegyi, majd időnként meredekebb csodálatos erdei úton ér fel a csoport a Balaton-felvidék legnagyobb, Fekete-hegyen található fennsíkjára. Geológiai, illetve pártalan tájképi értékekben gyönyörködhet a Koppány látótól, illetve az Eötvös Károly kilátóból. A településre az Országos Kéktúra útvonalán tér vissza a társaság.

A túrák során az apró mozdulatok hangja is észrevehetővé válik: a friss hó ropogása a bakancstalpak alatt, a megfagyott levél zörgése és a jól megérdemelt forró tea szürcsölése a termoszból. Ilyenkor, mikor a túrázók száma kevesebb, az erdők, mezők és a vízpartok lakói is bátrabban előjönnek rejtekhelyükről. A természetvédelmi szakemberek ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is elkalauzolnak minket, ahova más időszakban – az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében – nem juthatunk el.

Időpont: 2014. február 8. 10.00
Találkozás: Köveskál, Mosóház
Helyszín: Fekete-hegy, Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Táv: 6-8 km (kb. 2 óra), szintemelkedés 200 m

Részvételi díj: Felnőtt:850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő.
Felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, vízálló túra bakancs, távcső, esőkabát.

További információ:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság – www.bfnp.hu és Vókó László, 8229 Csopak, Kossuth u. 16., +36 30 491 0074
A túra 10 fő jelentkezése esetén indul!

Oszd meg másokkal is Bonvino élményt: