“Élj meg minden évszakot, amint elmúlik körülötted, lélegezd be a levegőt, idd ki italodat, ízleld a gyümölcsöt és add át magad mindezek élvezetének.”
– Thoreau, Henry David

Szállodánk elsődleges célja a borvidék megismertetése, helyi fiatal borászok, és az “öregek” is rendszeresen lehetőséget kapnak boraik bemutatására.

A Badacsonyi Borvidék mintegy 1800 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország legősibb, leghíresebb szőlészeti-borászati régiója, elsősorban fehérborok termőterülete. Fő szőlőfajtái az olasz rizling, a müller-thurgau, a szürkebarát, a muscat ottonel, a tramini és a csak erre a tájegységre jellemző kéknyelű. Ez utóbbi szőlőfajtát, mivel csak nővirágú, és ezért rosszul termékenyül, mindig a budai zölddel vegyesen ültették, illetve szüretkor is együtt szedték és dolgozták fel. Badacsony másik emblematikus szőlőfajtája a francia eredetű szürkebarát (pinot gris), amelyet a szürke csuhát viselő pálos szerzetesek honosítottak meg ezen a vidéken, a “szülői” mellett a névadó szerepét is magukra vállalva.

#élet a Bonvinoban

megnézem